Ljudproduktion

Musical_notes.svgStundtals kommer frågan. Gör ert bolag blipp-blopp ljud? Och det självklara svaret blir – ja!
För det är vad verksamheten inom bolaget Blipp- Blopp handlar om. Det finns en hel generation av hemmaproducenter, ljudskapare och allt-i-allo användare av ljudbanker idag. Och de bli bara fler och fler. Det är en musikmarknad som bara växer och växer, en djungel av genres, stilar, breakbeats, konstljud, postpunk och schlager. Musikproduktionen vänder ut och in på sig själv för att försöka hitta nischer framåt. Blipp – Blopp ljudproduktion är bolaget som går sin egen väg – här letas det absolut inte efter några nya nischer – verksamheten har funnit sin nisch redan.

Och namnet har sin självklara förklaring. Läs vidare för att förstå sammanhanget.

Profilering och Specialisering

Söker kunderna – långa melodier, jazziga ackordföljder, svepande stråksektioner, blåsorkester, körer och andra typer av melodiösa musikaliska arrangemang. Vänd er till en annan ljudproduktions bolag. Gör er inget besvär att kontakta Blipp – Blopp ljudproduktion. Inte ens med stor tång eller polygrip tar verksamheten i denna typ av produktioner. Bolagets profileringen och specialiseringen ligger helt inom området spelljud och hur olika spelhändelser skall låta. Endast inom detta specifika område har Blipp – Blopp produktion en profilering. Spelljud och åter spelljud.

För en bonus är en bonus och ett spinn är ett spinn! Hur ska det låta för att bli – vinn! vinn!

Förebilder för Blipp – Blopp

Grundarna av ljudproduktionsbolaget är uppväxta med Super Mario Bros. De två bröderna Filip och Henrik som tillsammans i sin barndom spelat Mario och Luigi till tummarna domnat, fastnade mer för ljudet som uppstod i spelet när karaktärerna Mario eller Luigi – slog upp svampar ur fyrkantiga block. Eller när de fick stjärnan och kunde odödliga springa igenom stora delar av spelbanan för att rädda prinsessan och hoppa upp i flaggstången. Ljudet av spelhändelserna blev det centrala. Och det är precis vad Blipp – Blopp fortfarande sitter och gör under taklampan framför datorn och suktar efter blopparna, blipparna och cachiiiiingarna – letar framtidens spelljud.