Produktion Blå

sound-856770_960_720Ljud är en förutsättning. Skapandet av produktionen startar med ljudet. Företaget Produktion Blå börjar alltid med ljudbilden – av rytmiska tåg på räls, industriljud från stålverket eller ljudet av vågskvalp och skriande fiskmåsar. Alla typer av ljud sparas i Produktion Blås enorma ljudbanker.
Utbudet av ljud är stort. Och det finns anledningar tilll det. Nästa succéspel inom microgaming kan vara ett bingospel – ute på havet där fiskarna som dras upp – innehar olika färgglada nummer av fiskargubbar med gula regnkläder. Inget vet vilket ljud som behövs inför nästa marknadsprodukt.

Vad är musikproduktion?

En kortfattad definition av vad personen gör om hen arbetar med musikproduktion skulle kunna vara att det är den personen som har det övergripande målet och visionen om hur ljud, musik och mixningar slutligen ska bli en färdig ljudslinga, låt, jingel, ringsignal – ja, egentligen vad som helst som inbegriper ett ljud skapat för en marknadsprodukt eller tjänst. Musikproducenter skall göra ljud, melodier och låter till färdiga marknadsprodukter.

Stereotyper

Den gamla stereotypa sinnebilden. Att en musikproducent var en person som hängde över ett 48 kanalers mixerbord, i en studie med gamla pizzakartonger, tomma burkar och överfulla askfat kan sägas vara ett minne blott. Idag finns det lika många olika musikproducenter som det finns ljud.

Vad görs?

Verksamheten bygger på tre ben. Ljud – Produktion – Produkt, där visionen är att dessa tre delar räcker för att skapa en unik ljudbild åt kunderna. Beroende på kundernas olika önskemål och behov – kan Produktion Blå tillhandahålla professionella inspelningar, högkvalitativa mixningar och även komponera färdiga låtar, melodier eller konstnärliga bakgrundsljud. Ni har önskemålen, behoven och visionen – Produktion Blå har kapaciteten att färdigställa ljudproduktionen.

Hur kan man arbeta med ljud?

Lägg till ett inte i frågeställningen: hur kan man inte arbeta med ljud. Produktion Blå verksamheten är experimentell, nydanande och progressiv. Arbetsområdet ljud och produktion är enorm stort. Idag finns teknologi och mjukvaruprogram för att spränga ljudvallen gång på gång! Ljud är gränslöst roligt, utmanande och kreativt – vilket genomsyrar hela verksamhetens ljudproduktioner.